Etiquetes

, , ,

Tens entre 7 i 9 anys? Aquests són els llibres que et recomana Municipi Lector aquest estiu.

mauELLIS, Carson. ¿Mau iz io? Albolote: Barbara Fiore, 2016
D’àlbums com aquest se’n publiquen molt pocs, obren una nova via i cal tenir-los ben a prop. Són àlbums estranys potser en una primera lectura, però tant i tant suggerents, que ens acompanyaran al llarg de tot el recorregut lector. Què és això que acaba de néixer? Quina llengua parlen els insectes protagonistes? Sembla que cap de coneguda, però potser, observant i després de moltes lectures, podem arribar a conclusions interessants.

aaCARVALHO, Bernardo P. D’aquí no passa ningú! Il·lustr. Isabel Minhós Martins; Trad. Pere Comelles Casanova. Barcelona: Takatuka, 2017.
Un munt de personatges es van apilant a la pàgina de l’esquerra de l’àlbum, esperant que el soldat de torn els permeti circular cap a la pàgina dreta. Quan un general manaire dona una ordre absurda és molt possible que les coses li acabin sortint del revés. Aquest sembla el missatge d’aquest àlbum divertidíssim, original i que juga amb el plegat de la pàgina de forma excel·lent.

podruesRASPALL, Joana. Podries. Il·lustr. Ignasi Blanch. Barcelona: Takatuka, 2017.
L’il·lustrador Ignasi Blanch fa una proposta molt interessant posant imatge a un poema de la Joana Raspall molt conegut i malauradament molt actual. El poema forma part de Com el plomissol (La Galera, 1998). No és una pràctica habitual a casa nostra fer àlbums a partir del text d’un sol poema, de manera que celebrem la publicació d’aquest Podries: “Si haguessis nascut en   una altra terra, podries ser blanc, podries ser negre…”

ratolíGRAMSCI, Antonio. El ratolí i la muntanya. Il·lustr. Laia Domènech. Trad. kk. Santander: Milrazones, 2017.
El nen té gana i el ratolí demana llet a la cabra, però la cabra vol herba, i l’herba vol aigua… Malgrat  que  la  història  ens  pot  recordar  a  un  conegut  conte  o  cançó tradicional encadenat, Gramsci va escriure aquesta història com a crítica a la guerra i a l’especulació. Antonio Gramsci, intel·lectual italià, va escriure la seva obra des de la presó, on va estar reclòs per lluitar contra el règim de Mussolini.

bestiariSERRA, Sebastià. Bestiari salvatge d’estar per casa. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa,2016.
L’il·lustrador Sebastià Serra s’estrena com a autor de poesia amb aquest bestiari que recull un grapat de quartets plens de ritme i humor.
L’aportació principal que fa tan rellevant la proposta és el joc il·lustratiu que proposa, trencant la típica imatge petita que habitualment trobem al costat dels reculls de poemes. Aquesta vegada l’autor il·lustra el llibre a sang i els personatges que protagonitzen els poemes apareixen aquí i allà creant micro històries que enriqueixen encara més el joc lector.

Anuncis