Etiquetes

, , ,

Municipi Lector et recomana sis llibres que t’ajudaran a passar les migdiades d’estiu.

illaCANOSA, Oriol. L’illa de Paidonèsia. Il·lustr. Gabriel Salvadó. Barcelona: La Galera, 2017.
En Nicolau, el protagonista, de nou anys, abandona el creuer que comparteix amb els
pares, cansat d’aguantar les seves discussions, i s’instal·la en una illa deserta del Carib.
Des d’allà, fa crides als infants del món per tal que el segueixin en la creació d’un país on només els nens hi tindran cabuda. De mica en mica, l’illa s’omplirà d’infants i fundaran Paidonèsia, un estat que construiran amb peticions ben poca-soltes, i que serà reconegut fins i tot per les Nacions Unides. Una novel·la divertidíssima que serà la delícia dels tots els lectors.

plou

DIVERSOS AUTORS. Plouen poemes. Il·lustr. Morad Abselam. Vic: Eumo, 2017.
Interessant recull de pomes per a petits i grans, molt ben seleccionats, i il·lustrats amb dibuixos geomètrics que donen una nota de color al llibre per fer-lo ben atractiu. Una selecció en la que no hi poden faltar els poemes de tota la vida enriquits, aquí i allà, pels de més nova fornada. Els poemes estan ordenats per temes que en fan més fàcil la seva recerca. Un llibre per gaudir plenament de la paraula rimada.

senyora

NAVALÓN, David. La senyora Neus. Il·lustr. Ada Sinache. Alzira: Tàndem, 2016.
Si voleu conèixer com un personatge evoluciona, canvia i es transforma al llarg d’una novel·la, no heu de fer res més que gaudir d’aquesta surrealista història d’en David Navalón. I és que a la senyora Neus hi ha poques coses que li agradin. Detesta, per exemple, els animals, el soroll o les sorpreses, però més encara els nens i qualsevol cosa relacionada amb ells. Per fugir de tot això, viu sola, sense amics ni interrupcions. Un dia, entre els plecs i les mànigues de la seva roba començarà a produir-se un fet inversemblant que posarà el seu món cap per avall i l’obligarà a enfrontar-se amb tot el que odia i tem.

immortal

RUIZ GARZÓN, Ricard. La immortal. Il·lustr. Maite Gurrutxaga. Barcelona: Edebé, 2017.
La Judit té el cor dividit entre el dibuix i els escacs. Aquesta segona afició la portarà a enfrontar-se al senyor Aliyat, un estrany mestre d’escacs iraquià refugiat a Suïssa. Tot s’embolica quan el senyor Aliyat, que sempre juga al parc dels Bastions de Ginebra, guanya una partida a qui potser no ho paeix gaire bé. És aleshores quan la Judit comença la seva pròpia partida d’escacs per sortir de l’atzucac en què el senyor Aliyat i tots els seus amics es veuen submergits.

agni

SALES, Dora. L’Agni i la pluja. Pontevedra: Kalandraka, 2017.
El sol es pon a la mateixa hora per a tots els habitants de Bombai. En arribar a casa, alguns podran obrir les aixetes per rentar-se i preparar el sopar. Però la majoria hauran de repartir entre tota la família el contingut dels cubells que han omplert a les fonts públiques. L’Agni és un nen de deu anys que ja treballa des dels sis en un safareig. Mentre frega sense parar, l’Agni somnia que algun dia canviarà la seva sort. És aquest el somni dels més de 250 milions de nens i nenes que es lleven ben d’hora cada dia, no per anar a l’escola o a jugar, sinó per treballar, per ajudar a les seves famílies sumides en la pobresa.

quebe

MORPUNGO, Michael. Que bé que ens ho hem passat! Il·lustr. Quentin Blake. Trad. Yannick Garcia. Barcelona: Bambú, 2017.
En Ho, un nen orfe i refugiat, no ha parlat mai amb cap company ni mestra. Tots saben que en el seu passat s’hi amaguen fets traumàtics, per això, tothom respecta el seu silenci. Però quan tota la classe marxa de vacances a la granja de Nethercoot, prop de Londres, entre els vedells, les ovelles i l’hort, alguna cosa es desperta en Ho.

Anuncis