Etiquetes

, , ,

I arriben les darreres recomanacions de l’estiu del programa de motivació lectora Municipi Lector adreçades als joves (i als no tan joves).

bilbo

BURGAS, Àngel. L’actor Lucas Bilbo. Barcelona: Edebé, 2017.
La Rut ha desaparegut, però ningú no en sap res. Ningú? En Lucas Bilbo ha de preservar un secret que podria desentrellar tot el misteri, però la seva fidelitat i promesa de no dir res fa que la investigació no avanci. Els pares de la Rut insisteixen, els mossos d’esquadra persegueixen qualsevol informació, però és aleshores quan els dots d’actor del Lucas apareixen amb tota la potència que després del faran famós.
Un misteri per desentrellar.

bruixDÍAZ VALLADARES, Francisco. Rere l’ombra del bruixot. Barcelona: Edebé, 2017.
Tornant dels Estats Units, on ha estat estudiant durant un període prou llarg, en Julen arriba  novament a  l’Àfrica,  al  bell  mig  del  Parc Nacional dels Virunga. Ell  només s’espera poder gaudir de la tranquil·litat d’aquell indret idíl·lic i únic. Però tot es gira del revés quan el seu avi, és acusat d’haver despertat l’esperit d’un vell lleó que amenaça els ramats i la gent. No deixa, però, de ser una bona excusa del temible bruixot Buku per fer fora o fins i tot amenaçar de mort a tota la família. Com podran treure a la llum tot aquest engany? Llegeix-te aquest llibre que de ben segur t’enganxarà.

sweetHEURTIER, Annelise. Sweet Sixteen. Lleida: Pagès editors (Nandibú Horitzons; 2); 2017.
Situem-nos a l’any 1957, als estats del sud del Estats Units d’Amèrica. Una nova llei impedeix segregar els estudiants dels instituts segons el seu color de pell. És així com nou joves adolescents, acabats de complir els quinze anys, s’atreveixen a desafiar la tradició i es matriculen per cursar la secundària a un institut de majoria blanca: són nou contra dos mil cinc-cents! Basada en fets reals, la novel·la de Heurtier ens posa damunt la taula com un grapat d’herois i la seva valentia poden lluitar contra les desigualtats. De lectura obligada!

higgsMONTAÑÁ, Rubèn. El bolígraf de Higgs. Barcelona: Animallibres, 2017.
Potser premonitòria del que passarà, en un futur no molt llunyà, aquesta història ens explica com un bolígraf, el de Higgs, ens permet aconseguir tot allò que el seu propietari vulgui. És així com el seu protagonista ens diu: “acabo de trobar un bolígraf d’una marca que es diu Higgs tot just quan estic a punt de començar una novel·la sobre un bolígraf que es diu Higgs”. De segur que és un senyal per descobrir el sentit de la vida. O no?

comenNIVEN, Jennifer. Aquí és on tot comença. Barcelona: Fanbooks, 2017
Libby, 16 anys. Gran per fora, i per dins. Els seus somnis són ballar i portar una vida normal. Jack, 17 anys. Per fora és popular, atractiu, intel·ligent. Per dins viu una profunda batalla interior perquè amaga un secret. Dos adolescents que aparentment no tenen res en comú, excepte que, per raons contràries, tothom els jutja pel seu aspecte exterior, i no pel que són realment. Quan una malaurada broma els uneix contra la seva voluntat descobreixen més afinitats de les que imaginen…

Aprofitem l’estiu, tenim més temps, gaudim-lo llegint.

Anuncis